Robinhood Plaza

How can we reposition a dying strip mall to be a vibrant and hip destination?

This shopping center has a prime location just west of downtown but had not been renovated since it was constructed in the 1970s. New ownership desired a fresh public appeal for both potential tenants and customers. 

As a budget conscious project, we choose to make necessary repairs and focus the majority of funds on adding a new marquee along the front. This simple addition provides a unique identity and branding opportunity. The existing facade is painted as a backdrop with new perforated metal panels positioned in front. The material helps to unify the center visually and allows back lighting in the evening. The ability to see through the material also provides a more light and airy feel to the plaza.

An activity island is added to the parking lot to allow events with food truck vendors. This serves both to draw the public and expand the tenant possibilities.


H I G H L I G H T S

• 2013 Boston Preservation Alliance AwardPerforated metal and resin panel fade materials


C O L L A B O R A T O R S

Lynch Mykins  |  Engineered Designs